Entah sejak bila, dan ntah semenjak bila, aku tetiba terminat dengan siri Hawai Five  O ‘H5O’, tapi seminggu dua nih adalah kerap pulak AXN Tv kat Astro dok tayang balik siri-siri lama, isk apake hai pulak kan nak tunjuk siri-siri lama ni kan.. oh rupanya ada musim ter baru  yang akan keluar.. owh jadi layan saja la…
Hmm sebenarnya dah lama oo siri H5O nih, rasa nya sejak tahun 1968 wah aku belum di lahirkan lagi ni, “Hawaii Five-O is an American television series produced by CBS Productions, and set inHawaii. The show originally aired for twelve seasons from 1968 to 1980, and continued in reruns. The show featured a fictional state police unit run by Detective Steve McGarrett, played by actorJack Lord. The theme music composed by Morton Stevens became especially popular. Most episodes would end with McGarrett instructing his subordinate to “Book ’em, Danno” sometimes specifying a charge such as “murder one.“.. Quote dari WIkipedia”

Makna nya dah 42 tahun series nih, bermakna berganti-ganti lah pelakon dia.. dahsyat kan boleh bertahan hingga 42 tahun punya siri.. Bila la Malaysia nak nak ada siri yang boleh bertahan sehingga anak cucu macam tu..?

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s