Berbalik kepada opsyen tadi, sesiapa yang menerima untuk masuk ke bawah Kerajaan Persekutuan, bagi kes Perpustakaan Perlis, perpindahan adalah tidak diwajibkan, melainkan jika ada kenaikan pangkat, tapi di Negeri Perlis tiada ada jawatan tersebut, boleh lah mintak untuk ke neegeri lain, juga kalau ada sesiapa yang berminat untuk bertukar tugas ke negeri lain atau ke Perpustakaan Negara sendiri adalah di pelawa juga, jadi tidak akan timbul kes ditukar kan ke negeri lain melainkan kalau ada kes-kes disiplin, ini memang tidak dapat dielakkan. 
Bagi yang tidak menerima opsyen, akan kekal bekerja di perpustakaan, jikalau tidak di pinjamkan ke jabatan negeri, akan bertugas dengan status KUP (Khas Untuk Penyandang) yang mana jawatan ini khas untuk kakitangan itu sahaja, dan bila kakitangan ini berhenti berkhidmat makan jawatan ini tidak akan di ganti, selain itu juga jawatan KUP ni memmang susah untuk naik pangkat, macam jawatan gantung tak bertali la.. jadi pesan KP buat lah pilihan yang terbaik, fikir betui-betui kerana ini akan mempengaruhi masa depan anda.. ha ha poyolah disitu…
Advertisements

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s