Untuk kesekian kalinya lagi, adik Anieq  berpindah pengasuh lagi dah masuk 4 kali bertukar pengasuh, masih tidak serasi nampaknya.. semuanya bermula bila mama tiada hari tu, pasal menghadiri lawatan kerja ke Kelantan, balik tak sampai seminggu kena pulak berkursus selama 4 hari di Sepang pulak. Sepanjang ketiadaan mama memang tidak lah dapat nak ambik adik Anieq se awal kol 5.30 petang, tapi delay pon tak lama dalam 1/2 jam saja.. biasa dalam kol 6.00 macam tu samapi lah.
Dek kerana kejadian tuh, pengasuh dia telefon mama nak claim extra charge, waahh sampai macam tuh ka..? Memang lah sangat frust, bila orang tak dapat paham situasi macam nih, mau tak mau terpaksa lah beralah bayar je la untuk bulan lepas seperti yang dia minta.. tapi hati sudah remuk, terutama bila jadi macam nih, aku malas lah nak cerita perihal-perihal lain yang kami tak pueh hati tu, biarlah depa mengerti senditi..
Hari pertama bulan ogos kami hantar macam biasa, tapi dengan sedikit sungkitan di hati, sambil pula mencari peluang untuk beralih arah, iye lah kalau dah sampai macam tu macam orang tak berapa sudi nak jaga anak kita saja kan..? Kebetulan mama lak cuti hari tu, jadi sempat lah dia survey2 sikit, dan nak di jadikan cerita, mak pengasuh Athirah sudi lah pulak nak ngasuh adik Anieq, trial period sampai habis bulan puasa nih, dengan bayaran sama macam bayara kat pengasuh lama dulu.. hu lega la.. tak banyak la kerja aku bila anak-anak berimpun satu tempat… lega rasanya, jadi sekarang Adik Anieq dah berpindah lagi laaa…….

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s