Dalam seminggu dua ni hujan hampir setiap hari, kalau tak pagi petang, tak pun awal malam kadang-kadang tu hampir nak subuh hujan juga, kadang-kadang tu lebat sangat, kadang-kadang tu hanya gerimis saja, pendek kata  hujan tetap akan hujan juga.

gambar suka-suka di ketika menanti hujan teduh

Kadang-kadang tu, hujan menjadi kronik juga, bila seharian hujan, sampai tak boleh ,( atau boleh tapi malas) nak keluar kemana-mana, dok di rumah teringat nak tidurr saja, hmm kadang-kadang tu hujan terlampau sampai membawa petaka, macam semalam hujan punya lah lebat sampai membawa terjadinya ribut, peristiwa ni terjadi di Kuala perlis dan kawasan sekitarnya:, 

Lebih 100 Rumah Rosak Dipukul Ribut Di Kuala Perlis

KANGAR, 15 Julai (Bernama) — Lebih 100 rumah termasuk lebih 20 unit rumah di Kolej Kediaman Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) rosak akibat dipukul ribut yang melanda kawasan Kuala Perlis Khamis.

gambar dari bernama

Kejadian pada kira-kira pukul 3.30 petang itu menyebabkan kebanyakan rumah di Kampung Seberang Alor, Taman Seberang Jaya, Pulau Ketam, Taman Bukit Kubu, dan Padang Cina mengalami kerosakan pada bahagian bumbung dan dinding.” berita lanjut boleh dapat di sini

Advertisements

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s