Kalau sapa selalu lalu dan berurusan dengan CIMB Bank, Pejabat Pos Kangar, The Store kangar dan kawasan sewaktu dengan nya mesti terjumpa batu tanda ni.. mesti terheran-heran dan tercangak-cangak, apa kebenda lah menatang nih? Apa kah tanda nya.. adakah dia nih satu batu aras, atau pusat GPS atau apa-apa ka? Sesungguh nya aku pun jadi heran dan tak tau juga.. ada sapa boleh bagi tau?
Posted by Picasa

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

2 responses »

  1. kuIna Jentayutiara berkata:

    sorry br trnampak en3 nie.. tertinggl byk.. utk maklumn dulu2 zaman tok nenek kita jarak perjlnan dikira berdasarkn jarak antara pejabt pos… sbb tu ada dpn pejbt pos bkn kat Kangr aje semua tmpat. Klu tak salah ada no jln kat situ.. myb kecik bertanda R1, makna penanda aras itu bermula dr Federal Road Perlis, biasanya jln yg paling awal dibina & jln utama. Dlm peta jln semenanjng di Federal road d tanda dgn huruf E,sistem jln bermula utara ke selatan ( E1 :dr Bkt Ky Hitam ke JB), Selatan ke Utara (E2: JB ke KL) & Timur ke Barat (E3: Port Klang ke Kuantan) & seterusnya…lupa la.

    pnjng sngat lor kalu nk cerita

  2. kuIna Jentayutiara berkata:

    eeehhh silap kat situ tulis R1 makna State Road.. kod jalan ikut no plate keta tp kod jln ada A.. maknanya jln sempadan, keta tak dak. Kod federal road cm ada no aje..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s