Kemarin – dalam pukul 2.30 petang, mem aku telefon bagitau dia sakit perut lepas tu dia suruh aku datang amik dia secepat yang boleh nak gi klinik, kebetulan pulak ada vendor dari KL yang berkaitan dengan sistem perpustakaan datang buat lawatan untuk nak ugrade sistem jadi terpaksa deal dengan dia dulu lepas tu makan dan sembahyang bau lah aku bertolak ke Jitra, on the way tu suspen aku ingat kan dah nak beranak ke mem aku ni.. jadi aku rempit la pi amik mem aku nak gi klinik kat Jitra tu..
Sampai kat pejabat dia dalam kol 3.30, kiranya makan tu express la sambar mana yang leh makan cepat, tapi tang semayang tak leh express la.. sampai jer mem aku dah standby nak pergi klinik… so terus jer lah gi klinik.. samapi kat klinik tengok tak ler ramai sangat orang , ada dalam 2 -3 couple saja.. jadi dalam setengah jam dah boleh jumpa doktor…

hmm.. mem aku ni, hai ni dah cukup 35 minggu pregnen, tapi badan dia dah sarat beno dah aku tengok, lebih teruk dari masa dia ngandung kat Athirah… lepas doktor scan.. tu dia haah.. dah 3.5kg berat budak tuh, hu huu jauh dari impian mem aku yang nak anak tu dalam 3.1 ker, paling besar pon 3.3kg.. nih baru 35 minggu dah 3.5kg.. doktor kata boleh naik sampai 4.0kg lebih ni.. terkejut la.. pasal hari tu baru 2.5kg saja masa bulan posa hari tu.. isk… isk patut la dia selalu sakit belakang, sengal-sengal badan macam tu… jenuh la nak tunggu 5 minggu lagi nih… 

ni hasil dari gambaq scan semalam….

nih yang scan masa awal posa hari tu.. cuba teka boy or girl..? 
tapi sayang gambaq muka dia tak nampak.. mungkin dia malu kot.. 3 kali scan tiga kali tak nampak 

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s