(tengok apa bezanya perangai Athirah pada bulan Mei hari tuh ngan hari ni… ada beza tak?)

hu hu tak banyak kan perubahan dia? masih lagi aktif macam tu, sekarang nih berat badan dia 12.4 kg masa pi check kat klinik tadi.. cakap memang la jenuh la nak melayan dia, macam-macam yang di tanyanya.. ada saja yang nakdia ambil tahu.. dah tu pulak sekarang ni Athirah suka menyanyi, alah lagu-lagu budak-budak tu, macam ram, ram  pisang,  dan juga dua tiga lagu lagi.. abah dia pun dah lupa dah.. he hee, selain tu jugak dia juga pandai meniru gaya orang bercerita.. mula-mula dulu maksu (anak kepada penjaga Athirah la.. ) selalu di bercerita pasla serigala dan arnab dan kura-kura pada dia, hmm antara dialog yang selalu dia cakap ” ada seekor serigala dan seekor arnab dan kura-kura.. Pada suatu hari serigala pergi berjalan-jalan mencari arnab, tiba-tiba…. ” ;, ini lah ayat suspen yang paling best dia buat.. dengan gayanya sekali sambil mengangkat jari telunjuk.. he hee nanti kalau sempat aku amik video dia bercerita.. mesti tersenyum punya la…
Okeh berbalik denga cerita pergi klinik tadi, dia sudah bikin ghapla jingga kat klinik tadi, ada ka patut dia tak mou makan ubat cacing? biasanya dia boleh makan ubat yang pahit, maupun manis masin dan kelat tanpa sebarang masalah bila dok kat umah atau umah emak dia.. tapi bila dok depan nurse tadi.. dia sudah bikin haru nak makan ubta, kononnya nak tengok pokok bunga la, nak tengok monkey la.. ada ada saja dia punya dalih takmou makan ubat, huhu jenuh la di pujuk oleh mama dan abah, kalau nurse yang pujuk memang dia lagi tak layan la.. bila try pakai syerinks, dia takmou bukak mulut juga.. hu huu last last nurse tu kata hmmbawak balik jer lah ubat dan syerinks tu, bagi bila mau.. tapi kan.. bila dah masuk keta, nurse tak dak, mau pulak dia makan ubat tu, siap mintak tambah lagi.. isk apo kes la kou nih Ayong… !! heeee…

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

One response »

  1. :: Cikgu Wiween :: berkata:

    tomeinye gelagat dak athirah nih. culik buleh incik? hehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s