Tadi kan balik saja dari keja, mem aku ajak gi makan, nak cari ais krim katanya.. emm maksud aku ABC.. alah dah petang macam ni.. susah jugak nih… jadi keluar lah petang tu, dengan hajat nak cari ABC… selepas bertukar-tukar fikiran, pendapat, cadangan.. maka kami mengambil kesimpulan nak gi maka kat gerai-gerai depan Stesyen BAs Ekspress tu, alah yang dekat Bulatan Jalan bukit Lagi tu.. sebelah dengan tokong sayur tuh… sampai saja nak masuk kat area tuh dah pukul 7 lebih dah, korner saja nak masuk, dah kena bayar parking singgit, aik dah la lom masuk lagi, pastu dah kol 7 pon masih kutip parking????? hmm dah park keta  tengok ada 2, 3 buah gerai yang di buka.. satu gerai bola sepak, satu gerai kat atas tu, dan satu lagi gerai nasi kandar kat sebelah hujung nun…

Mula-mula tu nak lepak kat gerai bola tuh, dah tak dak ABC.. pergi gerai seblah dia.. tengok-tengok ada mesin ais.. ha kira jadi la.. lepas tu kami duduk saja, datang lah pelayang kedai, emm tengok muda lagi.. segakpulak tu.. hah ok lah tu kan..? lepas tu order makan, aku mintak mee goreng tu, mana kala mema aku order nasi pataya.. bila tanya ABC.. dia cakap tak dok.. ais nya lom sampai.. adehhhh takkan la nakbangunpulok kan, dah la parking dah bayar.. tunggu saja lah, nak buat macam mana tak dak rejeki nak makan ABC kan? Esok-esoklah pulak gi cari… emm aku pon order la air oren sunkist tuh, mem aku lak order jus epal.. lepas 15 minit, sampai lah makannya.. aik air lom buat la pulok.. kena tunggu lagi 10 minit.. sambil-sambil tuh kami makan la cubit-cubit .. sementara air nak sampai.. mee tu rasanya ok jugak, nasi pataya tu mema aku kata kurengg la… lepas tu baru la air sampai.. athiranh tengok ada ais dia pob nak tumpang sama la.. amik jer gelas tu, aku cicip lah sikit, emm tak manis pon.. ok lah tu kan.. tak la aku makan manis sangat.. aku pon sedut la dengan straw.. sekali naik dengan gulanya sekali, kacau-kacau tengok hmm punya la banyak gula kat bawah tu.. isk bengan la aku… ingat nak tinggal macam tu ajer la… tapi mee tu aku habiskan juga la…

Lepas tu mem aku lak suruh rasa air jus epal dia tuh, laaa lagi la haru, dah la gula sekerat gelas, rasa epal pon tak dak… sungguh kami bengang dan tak pueh hati… aleh-aleh abis kan makan.. kami pon nak balik la, dek pasal tak pueh hati, kami gi komplen jugak la kat cashier tu pasal air epal yang tak terasa epal tuh, sekalai dia sound kat orang dapur dia “eii.. kapa buat air apa nih haaa.. air anggur ka.. sampai tak rasa epal”.. ceh macam nak perli kami la pulok… hampeh tol.. sepanjang perjalan balik tuh tak abis mem aku dok pot pet- pot pet.. aku diam saja lah.. bengang kat dalam ati sajok ler… kepada sesapa yang ada hati nak makan kot tuh, tengok2 sama lah.. , dan besok nya memang ponada kawan-kawan aku yang terkena macam tu… kang kapa terkena macam aku nih, pandang-pandang sama la tempat yang nak pi tu…

About abah atieq

seorang abah pada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang masih tercari-cari erti sebuah kehidupan.. mencari tujuan kehidupan.. mencari sirna sebuah kehidupan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s